Укупно приказа странице

22 јун, 2013

Ipak je kriv Pera pisar


Nije baš Pera pisar ali jeste radnica iz štamparije. Premijer izmuca saopštenje, valjda su mu nemušto napisali, da je krivac pronadjen, da je priznao. Saznadosmo i da je mala matura uspešno završena  iako su i testovi iz Srpskog jezika takodje provaljeni. Nije baš da  neće biti još istrage, reče prilično mlako i u pola glasa.  Iza njega grupa ministara ozbiljnih i zabrinutih lica kao da, ne daj bože, objavljuje rat.
Ne znam šta su oni tu predstavljali. Verovatno brižnu grupu za podršku premijerovom partijskom drugu – Ministru prosvete..
Njega nisam videla. Nije valjda da mu je bilo neprijatno.

I tako, radnica koja je radila u štampariji Službenog glasnika  pala je u iskušenje. Ispaštaće, ne sumnjam. Da li je htela da zaradi ili da svom detetu pomogne, ne znam da li ćemo saznati. Uostalom njen motiv nije bitan za nas. Bitno je nešto drugo u ovoj tužno-smešnoj priči.  To je odgovornost onih koji su dobro plaćeni i sede na visokim položajima e da bi zemlja uspešno funkcionisala. Njihova je obaveza bila da štampanje nacionalnih testova za polaganje male mature bude organizovano i  kontrolisano  tako da se ne može takav skandal dogoditi.

Bruka je  još veća što je i zvanično objavljeno da su svi testovi provaljeni a polaganje male mature uspešno obavljeno. Bravo majstori! Hoćete li se i u Evropi do koje vam je toliko stalo pohvaliti još jednim uspehom naše prosvete i uredjene države ili ćete se samo praviti nevešti kao kad je reč o odgovornosti visokih funkcionera?

Нема коментара:

Постави коментар