Укупно приказа странице

16 јул, 2013

Rekonstrukcija, šah-mat i duplo-golo

Da li će biti smenjen ministar prosvete i nauke? Sudeći po njegovom partijskom rangu i izjavama da je naše obrazovanje u Evropi visoko ocenjeno, neće. Uzgred, Evropa, naša nova boginja,  uvek je u pravu i njen sud je iznad i izvan svake pameti.  Ne znam šta znače te visoke  ocene, ko ih daje, u kakvom kontekstu i na kom jeziku? Volimo da čujemo pohvale koje to nisu jer nam se tako učini, a i milije nam je i lakše kad dobro ne razumemo jezik na kojem su izrečene. Istini za volju, možda su naši izveštaji o obrazovanju pohvaljeni s obzirom da često prikazuju  željeno ili ulepšano stanje.  Jedno je sigurno, naš ministar prosvete je ubedjen da je radio najbolje što je umeo i znao. Pošteno, bar priznaje. Rezultati su vidljivi, a stručna javnost ih ocenjuje kao najgore do sada. Najgore u odnosu na šta? E to još nismo utvrdili, a nije ni lako jer se ne sećamo kad je bilo najbolje ili bar dobro. Jedno je sigurno, do sada  nismo imali uspelu propalu maturu.

I drugi ministri sami sebe visoko ocenjuju. I onaj čarobnjak koji je preko noći odstranio aflatoksin iz mleka, i ministarka zdravlja koja ne zna da  ljudi sve teže dolaze do lekara i lekova. Putevi su nam najgori u regionu, a ministri tih resora najbolji. Ministri finnasija i privrede smatraju da su nezamenljivi, a onaj koji kopa kanal do Soluna ne može da veruje da je on vidjen za smenu, i tako dalje i tako dalje. Ovo samo da nam bude lakše što naš prosvetni ministar nije retka cvećka, naprotiv.

Šahistkinju je lako smeniti, reklo bi se da joj baš i nije stalo do njenog resora, a i ministra kulture. Biće da mu je najveća i jedina zasluga što je od Konstantina napravio Srbina.

Sekretari, sekretarice i direktorčići će se svakako pomeriti i eto nama nove rekonstruisane državne politike. Sud partije je  jedini sud koji ministri priznaju. Sećate li se onog iz istorije  »ovaj sud ne priznajem, priznajem samo sud svoje partije« .... I šta onda? Duplo-golo!

Нема коментара:

Постави коментар